Aanbod van Burnin'Gym

Bij Burnin’Gym kun je een persoonlijk personal training traject of een company traject volgen. Ik geloof in de aanpak van een trainingsinterventie bij een behandeling van een burn-out. Daarnaast bied ik ook een traject aan voor iedereen die gaat revalideren na de diagnose kanker. Hierbij spelen, net als bij het herstel van een burn-out, de thema’s mentaal- en fysiek herstel een grote rol.

Een reguliere personal trainer of een gym kan werken aan jouw belastbaarheid van fysiek herstel, maar mist misschien de expertise op het gebied van het belangrijke samenspel tussen het psychische- en het fysieke herstel. Mede door mijn opgebouwde netwerk aan coaches en specialisten op het gebied van stress en omgaan met een burn-out bied ik je een uniek en volledig behandelplan aan dat zowel de fysieke én de mentale facetten bevat.  

Het traingstraject

Ik help jou (de werknemer) om van je langdurige stress af te komen. In de eerste instantie kijken we naar je huidige lichamelijk belastbaarheid. Ons doel wordt om dit te verhogen. Dit doen we door middel van mijn trainingsmethodiek; kracht en cardio interventie. We bouwen hierbij aan de opbouw van jouw lichamelijke systeem, dat is verstoord door langdurige stress.

Doordat je met een combinatie van trainingsinterventies gericht aan de slag gaat, zul je merken dat je je zowel lichamelijk als mentaal sterker gaat voelen.

Hierna kunnen we inzoomen op de kern van jouw burn-out en vooral: hoe je dit herstelt. Welke eigenschappen veroorzaken de langdurige stress? Ik leg ze voor je bloot en je wordt ermee geconfronteerd. Jij leert:

  • zelf oplossingen te zoeken
  • grenzen te creëren 
  • het aan zien komen van je grenzen
  • een realistisch zelfbeeld te creëren
  • omgaan met de angsten die stress veroorzaken

 Het gevolg is: rust en herstel zonder de gevoelens van stress.

Gaandeweg kijken we ook naar slaap, voeding, ademhaling en ontspanning. Een goede balans in deze domeinen zijn belangrijk om langdurige stress en een burn-out tegen te gaan. Ik coach je samen met mijn netwerk aan specialisten bij elk onderwerp, zodat jij herstelt en weerbaarder kan terugkeren in je (nieuwe) job. 

Rust en herstel
Wanneer de werknemer ziek thuis is komen te zitten, zal er in eerste instantie voor 2 tot 4 weken absolute rust geadviseerd worden. De client heeft een eerste gesprek met de bedrijfsarts gehad en er zal advies zijn gegeven op % werkinzetbaarheid. Variërend vaak van 0%, 50% of 80%.
Adviesgesprek
Na deze periode van eerste rust plannen wij een adviesgesprek. Hierin zal ik kennismaken met client en eventueel de aangewezen coach / psycholoog. Tijdens ons eerste gesprek zullen we inzoomen op je trainingshistorie, de status van je traject bij de psycholoog/werkgever en kort inzoomen op de belangrijkste thema’s van jouw burn out.
Op maat gemaakt programma
Aan de hand van het adviesgesprek bouw ik een eerste opzet van het trainingsprogramma, waarin ik rekening hou met de fase van je herstel. Ik doe een voorstel op de duur van het traject en startdatum.
Aan de slag
We gaan samen aan de slag met het trainingsprogramma, we stemmen na elke training het effect af op jouw herstel. Waar nodig passen we aan en sturen we bij. Periodiek zullen we inchecken met de psycholoog/ coach of eerder wanneer nodig.

Onze programma's


Burnin’ Personal Training 

Voor particulier

3 tot 6 maanden 1 of 2 sessies per week
Gepersonaliseerd trainingsprogramma integrale aanpak

Voor wie

Ervaar jij momenteel stress in je lijf of zit jij in een burn-out? Of gaat het gewoon even niet lekker en kan jij wel wat coaching gebruiken? Iedereen is welkom om deel te nemen aan dit personal trainingstraject. Hiervoor hoef je geen ervaring met sporten te hebben.

Trainen voor burn-out herstel

Vertrouwen op een trainingsschema dat jouw stress gevoelens en burn-out zal behandelen, gestoeld op kennis en ervaring uit de praktijk, maar ook op wetenschappelijke onderbouwing.

Samenwerking

In samenspraak met jouw psycholoog of coach zorg ik voor een integrale aanpak om snel te herstellen van je burn-out.

Doel

We werken samen aan je lichamelijke belastbaarheid, maar ook aan je mentale belastbaarheid. Aan het einde van het burn-out traject ervaar je dat je minder moe bent, meer de controle in eigen handen hebt, anders tegen je eigen grenzen aan kijken, positiever voelt en meer in control van je dagelijkse leven bent.

Duur

Een gemiddeld burn-out traject duurt 3 tot 6 maanden. Dit is inclusief aftercare. Let op: ieder mens is uniek, iedereen herstelt op zijn eigen manier, dus duur kan variëren. We streven echter naar een duidelijke versnelling van je burn-out herstel en zo goed en fijn mogelijk weer te re-integreren.

Lees meer

Burnin’ Zakelijk

Voor bedrijven

Vaste doorverwijzing en advies

Heb jij een werknemer in een burn-out? Burnin'gym kan gezien worden als vaste doorverwijzing voor uw werknemers die in een burnout belanden. Neem nu contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een gespecialiseerde trainer in burnout coaching bij de werknemer in de buurt.

Geen wachttijden

Het voordeel is dat er geen wachttijd is en we direct met de werknemer in een burn-out aan de slag kunnen. De werknemer start direct met zijn of haar trainingstraject op meerdere niveaus (mentaal en fysiek). Dit in samenwerking met een groot netwerk aan goede coaches, psychologen en fysiotherapeuten. 

Kostenefficiënt

Een gerichte sportinterventie heeft de potentie om op een kosteneffectieve manier een burn-out aan te pakken. De werknemer keert sneller terug op de werkvloer zonder stress.

Integrale aanpak

Burnin' gym werkt nauw samen met de bedrijfsarts en psycholoog. Door deze integrale en complete aanpak voor de werknemer realiseren wij een versnelde en veilige re-integratie van uw werknemer bij uw bedrijf.

Advies 

Burnin' Gym geeft ook advies over preventie van een burn-out en de aanpak van een burn-out binnen uw organisatie. 

Lees meer

Burnin'Gym - Studio's 

Voor leden van gyms, crossfit-gyms en sportscholen

Neem Burnin’Gym nu op als stand alone service. Dit houdt in dat het complete trainingstraject vrij kan worden aangeboden en alle kennis en know how aan boord komt. Trainers worden hierbij opgeleid tot een gecertificeerd burnout trainer.
Burnin'Gym faciliteert ook een trainingsprogramma voor gyms dat verantwoord toe te passen is voor leden die willen herstellen van een burn-out of langdurige stress in het lichaam. 

Spreker en workshops

Als gecertificeerd personal trainer, burnout coach, slaap, stress en recovery coach & health coach deel ik mijn expertise over lichamelijke belastbaarheid bij een burn-out als spreker op verschillende events. Dit gaat o.a. over depressie en overspannenheid en het toepassen van trainingsprotocollen bij depressie en een burn-out. Wil je meer informatie over mij als spreker op jouw event? Ga dan naar de workshop pagina. 

Gezien mijn jaren ervaring in het bedrijfsleven bied ik een volledige kijk op de aanpak en het herstel van een burn-out. Hierin neem ik de dilemma's mee die binnen organisaties kunnen spelen en hoe je hiermee omgaat.

Vraag naar mogelijkheden / tarieven om mij te boeken als gastspreker voor jullie event.

Lees meer

 

Voor mij was het echt een aanvulling op het mentale proces en ik geloof er heilig in dat deze combinatie mijn herstel versneld heeft. Bewegen doet echt wat voor lichaam én geest. Nicolette weet hier echt ontzettend veel van en is super betrokken bij het proces.

Anne - Utrecht

 
 

Ja, ik ben geïnteresseerd!